Qışda yeyilməsi lazım olan tərəvəzlər

Qış aylarının tərəvəzləri həm daha yüngül  olur, həm də immunitet sistemini gücləndirir. Bu qidalar bədənə daha çox antioksidan girməsini təmin edərkən, antioksidanlar xərçəngə qarşı qorumağa köməkçi olar.
Diyetisyen Kübra Bal “Yüksək su miqdarından ötəri tərəvəzlərin kalori dəyərləri aşağıdır. 1 boşqab (6 qaşıq) zeytunyağlı tərəvəz yeməyi ortalama 100-150 kaloridir “deyir. Yaşıl rəngə sahib qış tərəvəzləri, göz sağlamlığını qoruyucu təsirə sahib. Tərəvəzlərə yaşıl rəng verən xlorofil də həm antioksidan həm iltihab əleyhinə təsiri toxumaları bərpa və yara yaxşılaşdırıcı xüsusiyyəti var.
İspanaq: A, C, E, K vitaminləri, maqnezium, fosfor və yod ehtiva edən ispanaq bitki mənşəli zülallardan zəngin.
Brokoli: Yaxşı bir kalsium və C vitamini qaynağı olan brokoli, östrojen hormonunu dengelediği üçün xüsusilə menopoz dövründəki qadınlar tərəfindən istehlak edilməlidir.
Pazı: Tərkibindəki fol turşu vitamini səbəbiylə hamilə qadınlar tərəfindən istehlak edilməsi lazım olan pazı yaxşı bir kalsium, A və C vitamini mənbəyidir.
Əvəlik: Ehtiva etdiyi K vitamini ilə konsentrasiya gücləndirici və sinir sisteminə müsbət təsirləri olan əvəlik alzehimer xəstəliyi üçün qoruyucu.
Əvvəlki məqaləYer Fıstığının Bilmədiyiniz Faydası
Növbəti məqalədəVaginanız üçün etməməniz lazım olan 10 şey (Yalnız xanımlar üçün)