Sarımsağın faydaları.

Sarımsağın faydaları

“Sarımsağın antibakterial xüsusiyyəti keçmişdən bəllidir.

7 min il əvvəl Misirdə piramidaların inşasında işləyənlərə sağlamlıqlarını qorumaq məqsədilə sarımsaq verilirdi. Orta əsrlərdə yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün, ikinci dünya müharibəsi zamanı rus əsgərlərinə hər gün sarımsağın əzilərək verildiyi də məlumdur.Antibakterial, antivirus və antiparazit təsiri olan sarımsağın soyuqdəymə, qrip boğaz ağrısı və burun iltihabında yaxşı nəticə verdiyi sübut olunub” deyə Konukluoğlu bildirib.
Sarımsaq qoxusu baxımından çox istehlak edilməyən bir bitkidir.

Sarımsağın faydaları
 

 Amma faydası olduqca çoxdur. Sarımsaq bədənə müqavimət verir və soyuqlamanın qarşısını alır,gündə bir dənə sarımsaq udmaqla xəstəlikləri özünüzdən uzaqlaşdıra bilərsiniz.İmmunitet sistemini gücləndirir.Sarımsağın ən böyük xüsusiyyəti isə xərçəng xəstəliyini qarşısını almasıdır.

 

1 diş sarımsaqqanı laxtalanmağa qoymur, təzyiqi nizamlayır, ən yaxşı antibiotikdir

 

 

 Bundan əlavə kəklikotunun xalq arasında xüsusilə ətli yeməklədə ləzzət vermək məqsədilə istifadə olunduğunu deyən Konukluoğlu , bu bitkinin qidanı korlayan mikroorqanizmlərə qarşı da gülcü təsirə malik olduğunu söylədi.

Adaçayı və mixəyin xüsusilə boğaz ağrısına səbəb olan viruslarla infeksiyaların və ağız boşluğundakı zərərli mikroorqanizmlərin inkişafının qarşısını alan çox önəmli ədviyyatlar oluğunu vurğulayan Korukluoğlu bunları xüsusilə qeyd etdi: 


Zəncəfilin isə bakteriyalara, viruslara və şişlərə qarşı yaxşı təsiri var. Şişə qarşı təsir etməsi onu göstərşir ki, bu bitki həmçinin xərçəng xəstəliyində də müsbət nəticə verir.

 Viruslara qarşı olması isə virus mənşəli xəstəliklərdə xeyirli olduğunu təstiqləyir. Lakin, ədviyyat və təbii bitkilərin təsir mexanizmləri fərqlidir.Xüsusilə də dərmanlarla bərəbər istifadə etdikdə diqqətli və kontrol altında olmaq məsləhətdir.” 

Əvvəlki məqaləEvdə təmizlik işləri .
Növbəti məqalədəÜzüm cəyirdəyinin faydaları