sağlamlıqQanda
hemoqlabinin miqdarını aşağıdakı ərzaqların köməyi ilə qaldırmaq olar:

Kəpək,
buğda sıyığı, ərik və ərik qurusu, acı şokolad, yaşıl alma, buğda çörəyi,
çuğundur, paxlalılar, badam, nar, gavalı şirəsi, quru gavalı, kişmiş, noxud,
pomidor şirəsi, brokkoli, araxis yağı, vələmir, ananas (həmçinin konservləşdirilmişi)

 

Bütün
bu məhsullar dəmirlə zəngin olduğundan hemoqlabini qaldırır.

Hemoqlabini
qaldırmaq üçün reseptlər:

 

 

1st. qoz ləpəsi  və 1st.çiy  qarabaşaq yarmasını xırdalayıb, 1 st. balla
qataraq  gündə 1x.q.yemək.

 

Qoz
ləpəsi, quru ərik və qara kişmiş, bal – hərəsindən 1 st. olmaqla blendrden
keçirib qarışdırmaq və gündə 1-3 x.q. yemək

 

Hərəsindən
1 st. olmaqla qara gavalı, ərik qurusu, qoz ləpəsi və qara kişmişi blenderle
xırdalayıb, 1 st. bal qatmalı, 1-2 limonu da blenderdən keçirib qataraq gündə
1-3 x.q. yeməli.

 

100ml
çuğundur şirəsi ilə 100ml kök şirəsini qarışdırıb içmək (hemoqlabini 2 gündə
normallaşdırır)

 

1/2st.
alma şirəsi, ¼ st.çuğundur və ¼ st. kök şirəsini qarışdırıb gündə 1-2 dəfə içmək.

 

½
st.çiy qarabaşaq yarmasını yuyub, suyunu süzüb 1 st.qatıqla qarışdırıb axşamdan
səhərə saxlamaq və səhər yemək.

Əvvəlki məqaləAna südünü artırmağın yolları – Bunları yesəniz…
Növbəti məqalədəQızlara nə qədər pul xərcləməli