xalq təbabətiBu 5 ədviyyatın qarışığı- virusları, bakteriyaları öldürür, immuniteti isə gücləndirir

Bəzi bitkilərin faydalı xüsusiyyətləri səbəbindən mütəmadi istifadə olunmalıdır. Hətta bir çimdik sadə ədviyyat immunitet sistemini gücləndirməyə, hüceyrə iltihabını azaltmağa, toksinlərin bədənini təmizləməyə və arıqlamağa kömək edir.
Mətbəxdə ən çox yayılmış ədviyyatlar haqqında oxuyun və onları sevimli yeməklərinizə əlavə etməkdən çəkinməyin!

Oregano
Oregano olmadan, İtalyan mətbəxini təsəvvür etmək sadəcə mümkün deyil. Bununla birlikdə, bu ədviyyə özünəməxsus dadı ilə yanaşı unikal müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.

Rozmarin
Qədim dövrlərdə rozmarin bitkisi məhsuldarlığın, firavanlığın rəmzi hesab olunurdu. Hələ indi də bəzi ölkələrdə gənclərə xoşbəxtlik və firavanlıq üçün rozmarin çiçəyi vermək ənənəsi qorunub saxlanılmışdır.

Kəklikotu
Antioksidan aktivliyi baxımından E vitamini ilə bərabər olan çox faydalı bir bitkidir.

Zerdeçal(Sarıkök)
Bu, faydalı xüsusiyyətləri qiymətləndirilməməsi lazım olan zəncəfil ailəsinin bitkisidir. Ən son məlumatlara görə ədviyyatın tərkib hissəsi olan curcumin xərçəng hüceyrələrini məhv etməyə kömək edir.

Adaçayı
Soyuqdəymə və boğaz ağrısının öhdəsindən gəlməyə mükəmməl kömək edən ədviyyat.

İstifadəsi: Bu ədviyyatları eyni miqdarda goturub şüşə və ya saxsı qabda qarışdırın, yeməklərdə, salatlatda və ya suya qatıb istifadə edin.

Əvvəlki məqaləEvdə meditasiya
Növbəti məqalədəQırışlar əleyhinə həm ucuz, həm də effektli bitki yağları