sağlamlıq

Bananda C, B1, B2, PP, E vitaminləri, şəkər, karotin və fermentlər vardır.

O, üzvi, xüsusilə alma turşuları, efir yağları və mədə-bağırsaq xəstəliyində faydalı nişasta ilə zəngindir.

Kalium bananda xüsusilə çoxdur, belə ki, orta ölçülü bananda onun miqdarı 450 mq-a qədər olur. Banan insan orqanizmində serotonin əmələgətirmə qabiliyyətinə malikdir ki, buna da xoşbəxtlik harmonu deyirlər.

Arterial təzyiqi olan adamlara xeyirlidir. Norveç alimləri müəyyən ediblər ki, hər gün 2 banan yeyən adamların təzyiqi aşağı salması üçün dərman tələb olunmur.

Qəbizlikdə 150 qr bananın üzərinə küncüt səpib yemək. Bunu 7 gün davam etdirmək.

Latın Amerikasında göy öskürəyi və güclü öskürəyi bananla müalicə edirlər. Çox dəymiş 2 ədəd bananı ələkdən keçirtib bu kütlənin üzərinə 1 stəkan isti su tökün. Bu içkidən qaynar halda, gündə 1-2 stəkan qurtum-qurtum için.

Əvvəlki məqaləHansı daha faydalıdır
Növbəti məqalədəİnsan üçün ən dözülməz ağrılar